Alle artiklerSport

Mine favoritter iblandt lydbøger

0

En kort artikel om mine favoritter iblandt lydbøger

Jeg er, specielt siden coronaens frembrud i marts, blevet det jeg selv vil betegne som afhængig af lydbøger. Det er den bedste måde at koble af på og giver plads til ro, fordybelse og afslapning.

Efter vi alle sammen fik foræret en masse timer i vores respektive hjem, skulle måden vi levede på pludselig re-tænkes. Og her fik lydbøger pludselig en stor rolle. Jeg har derfor valgte at skrive denne artikel om lydbøger, hvis der sidder nogle med samme glæde og kærlighed til lydbøger. Jeg elsker personligt at blive inspireret til at høre andre, nye lydbøger.

Hvis man er til krimigenren

Er du, ligesom jeg selv, meget glad for krimier, har jeg her en række gode bud på lydbøger, jeg tror, du vil elske. Pt. hører jeg Katrine Engbergs Vådeskud, som er fjerde bog i rækken.

En fantastisk krimi der byder på spænding, uden at være alt for uhyggelig, og hvor man som lytter, bliver suget ind i et univers, hvor du også følger de forskellige karakters privatliv og udviklingen derigennem. Hvad jeg særligt er glad for, ved Engbergs bøger er, at hun fastholder en række af de samme karakterer gennem bøgerne.

I Vådeskud sættes der også fokus på et ældre menneskets frygt for døden og ligeledes hvordan venskab ingen alder har. Fantastisk! Jeg anbefaler, at man læser bøgerne i kronologisk rækkefølge for at få mest muligt ud af det – specielt med henblik på karakterens personlige udvikling.
Andre gode krimiforfattere må jeg nævne Julie Hastrup, som også har lavet en lang række krimier.

Jeg har hørt en del af dem, og skal snart i gang med Portræt af døden, som jeg glæder mig enormt meget til. Er man til det lidt mere uhyggelige, kan jeg varmt anbefale at lytte til Jussi Adler Olsen, hvor jeg selv er i gang med Marco effekten. Vi kan heller ikke komme udenom Sara Blædel, og her vil jeg særligt fremhæve Pigen under træet, der indgår i en krimiserie. Man kan med fordel også lytte til Kvinden de meldte savnet.

Feel-good-bøgerne

Ja, det er nok den bedste betegnelse, jeg har på disse bøger, jeg nu vil anbefale dig at lytte til. Hella Joofs Dage med mildhed, modgang og mirakler er fuldkommen fantastisk. Sjov, rørende, ægte og ualmindeligt fin. Den kan jeg genlæse mange gange. Det samme gælder for Nynnes dagbog, som jeg glædeligt hører flere gange årligt. VARM anbefaling herfra! Jeg tør godt garantere, at du griner.

Pift hjemmet op med et simpelt trick

Previous article

Find den avis der passer til dig

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *