Alle artiklerSundhed

Hvad er skægolie godt for?

0

Skægolie er populært som aldrig før, og skæg har sådan set også vundet indpas på langt flere mandlige ansigter hen over de sidste par år. Især i norden er der gået sport i at stræbe efter et vildmandsfuldskæg, og de fleste har den holdning, at hvis du har mulighed for at gro et skæg, så bør du lade skægget stå.

Men som med meget andet, når man fokuserer på udseendet, er skæg ikke bare skæg. Det kræver pleje, og derfor er der med fremkomsten af fast skæginvetar i gadebilledet dukket plejeprodukter op målrettet netop dit skæg.

Hvad er skægolie?

Skægolie er et nyere produkt, der netop er opstået ud fra de behårede ansigters popularitet. Skægolie består typisk af to forskellige slags olier; grundolien og den æteriske olie.

Grundolien er den, der har de gode og plejende egenskaber, og består typisk af forskellige olier udvundet fra naturen. Her er arganolie, mandelolie og jojobaolie populære ingredienser på grund af deres fugtgivende egenskaber.

Den æteriske olie er den tilførte duft, som skægolien har. Her er mulighederne mange, og du kan få alt fra en velduftende citruslund af et fuldskæg, til et mere anonymt skæg med duft af diskret bark og træ. Nogle æteriske olier har også den funktion af være bakteriedræbende.

Hvad er fordelene ved skægolie?

Fordelene ved at benytte skægolie er flere. Har du et større fuldskæg, er du også nødt til at prioritere huden under skægget, der sjældent vil se dagens lys eller skyggen af fugtgivende cremer.

Fugter huden

Skægolie er netop med til at fugte huden under dit skæg. Det er vigtigt, da et skæg kan være en hindring for, at din daglige ansigtscreme eller hårshampoo nogensinde når frem til de hudområder, dit skæg er med til at skjule.

Du bør derfor anvende skægolie og sørge for at massere olien ind i din hud under skægget. Hvis din hud mangler fugt, kan det komme til udtryk ved, at du får skæl i skægget, fuldstændigt som du kan opleve det af samme grund i håret.

Mindsker kløe

Hvis du oplever skæl i skægget, er det tegn på, at din hud er udtørret under skægget og mangler fugt. I værste tilfælde kan du opleve generende kløe. Det er faktisk noget, mange fejlagtigt naturligt forbinder med det at gro et fuldskæg, og sådan behøver det absolut ikke at være.

Skægolie mindsker kløe ved at fugte huden, så hvis du under din skægvoksende rejse sørger for at anvende skægolie regelmæssigt, mindsker du risikoen markant for kløende gener.

Sundt udseende og dejlig duft

Rent udseendesmæssigt giver skægolie også dit skæg en flot glans og et sundt udseende. Du kan anvende skægolie, når du skal bruge en børste eller sætte dit skæg. På den måde vil dit skæg få et velplejet udtryk.

Du kan også selv nyde godt af den duft, fra den æteriske olie, du nu falder for, i din yndlingsskægolie. I løbet af dagen kan du rende rundt i en saglig duft af et festfyrværkeri af velduftende dampe velvidende, at dit skæg udstråler de helt rigtige signaler.

Sådan skriver du det perfekte nyhedsbrev

Previous article

Hvilke industrikøleskabe skal du vælge?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *