Alle artiklerErhverv

Få en bænksliber til dit værksted

0

En bænksliber er et smart og praktisk værktøj til dit værksted. Med en bænksliber kan du udføre mange forskellige typer af opgaver. Der findes flere forskellige bænkslibere, men fælles for dem alle er, at de udfører de samme typer af opgaver. Er du i tvivl, om du mangler en bænksliber i dit liv, og derfor bør investere i en til dit værksted, kan du læse mere om bænkslibere i denne artikel og lade dig inspirere.

Hvad er en bænksliber?

En bænksliber er en maskine, du typisk fastspænder på et bord, eller en anden overflade, ved en fast plads i dit værksted. Det er en slibemaskine, du kan bruge til at slibe mange forskellige ting med. Du kan bruge den til at optimere mange af dine nuværende værktøjer og gøre dem skarpe igen, så de fungerer langt mere effektivt.

En bænksliber kan bestå af flere skiver, der er med til at slibe, når værktøjet er i brug. På den måde kan du slibe meget af dit andet værktøj, når det er blevet sløvt. Det gør du ved at holde dit gamle værktøj mod skiven, der roterer hurtigt og derved sliber dit værktøj, så det bliver skarpt igen.

Vær opmærksom på dette når du sliber

Når du sliber, skal du passe på det gamle værktøj, du har valgt at slibe. Det må ikke blive for varmt, da du kan risikere, at hærdningen bliver ødelagt. Du kan undgå dette ved at dybbe værktøjet i koldt vand undervejs, når du er i gang med at slibe værktøjet. Der findes også bænkslibere med en indbygget kølefunktion.

Hvilke opgaver kan jeg udføre med en bænksliber?

En slibemaskine er et alsidigt slibeværktøj, og hvad du kan komme i tanke om trænger til en kærlig slibning, kan du udføre på en bænksliber. Den er oplagt til alt dit nuværende værktøj i dit værktøj, som trænger til fornyet liv. Hvis du har andre sløve knive, fx i køkkenet, kan du også sagtens anvende maskinen til disse.

Undersøg dine behov inden en investering i en bænksliber. Først og fremmest findes der forskellige slibere, alt afhængig af, om du skal bruge den til træ eller metal. Hvis du fx arbejder en del med træ, er det vigtigt at vælge en bænksliber til dette formål. Her kan den hastighedsjusteres, så hastigheden ikke er alt for høj, da dette ellers vil ødelægge træet.

Mange bænkslibere kører med en fast hastighed, men du kan også få slibere, hvor du kan justere hastigheden. Hvis dine behov er til dette, bør du derfor undersøge grundigt, om dette er muligt, før du køber en bænksliber.

Er en bænksliber sikker at bruge?

En bænksliber er et værktøj fuld af kraft, og hastigheden på skiven eller skiverne, der drejer rundt, er meget høj. Som med meget andet værktøj er der defor en risiko for, at du kan komme til skade, hvis du ikke tager dine forbehold og passer på. Gør derfor følgende:

  • Brug beskyttelsesbriller: Ved brug af beskyttelsesbriller beskytter du dine øjne. Når du anvender maskinen, kan metalgnister blive kastet op i ansigt og øjne.
  • Køb en bænksliber med skærme: Når du skal finde den helt rigtige bænksliber, bør du gå efter en model med beskyttelsesskærme, så dine hænder og fingre ikke kan komme i kontakt med de skarpe slibeskiver.

Opret et anpartsselskab online

Previous article

Skab en ny form for hygge i haven med et bålfad

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *