Alle artikler

Brug foråret til at planlægge din sommerhave

0

De fleste haveelskere går ofte om vinteren og foråret og kan næsten ikke vente på at det bliver tid til at komme ud i haven igen. Heldigvis er der mange ting man kan foretage sig i den langevente tid. En af den er at planlægge haven, så du ved hvad du skal have lavet i løbet af sommeren.

Gå sidste års have igennem. Hvad fungerede og hvad var mindre godt. Det der ikke fungerede kan du jo med fordel kaste dig også til sommer. Det kan også være at du vil have en Flagstang i haven. Hvor skal den stå i haven. 

Så planter og blomster

Når du har planlagt din have, er det tid til at så planter og blomster, så du er klar til at sætte dem ud i haven, når det ikke længere er for koldt så de dør. Der kan bruges mange dejlige timer med at undersøge hvad der er af frø på internettet eller du kan se om du kan bytte dig til nogle. Facebook er f.eks. et fantastisk sted at læse, lære og bytte frø. 

De små planter vil snart ende med at fylde vindueskarmene og alle flader i huset og vil hurtig skabe en forventningsfuld stemning.

Krukker eller bede

At have en have med mange bede kan være meget tidskrævende og været hårdt for ryggen. Et alternativ eller tilskud til nuværende bede kan være krukker. De er nemmere at holde, da der ofte ikke kommer ukrudt i krukkerne og de kan være nemmere at lue i, da man ikke skal bukke sig så langt ned. 

Husk at købe krukker der er frostsikre, så du ikke skal bruge tid og kræfter på at slæbe krukkerne ind i sikkerhed om efteråret og ud igen om sommeren. Det er dog uanset en god ide at tømme krukkerne for jord og benytte nyt og frisk om sommeren.

Husk at vente med at plante indtil nætterne er frostfrie, med mindre du er sikker på, at de blomster du sætter ud godt kan tåle frost.

Gennemgå dit haveværktøj

Et andet område som du kan kaste dig over er dit haveværktøj. Gennemgå dem og smid dem ud der er gået i stykker og får ordnet resten så det er klar til foråret når du igen kan komme i haven. Det kan også være at du mangler noget som du så med fordel kan indkøbe nu. Ofte kan man være heldig at finde haveværktøj billigt udenfor sæsonen.

 

Guide til lækker hjemmelavet babymad

Previous article

Pift hjemmet op med et simpelt trick

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *